TVP.pl Informacje Sport Kultura Rozrywka VOD Serwisy tvp.pl Program telewizyjny

Skorpion na talerzu?

. Data publikacji: 2015-09-29

Egzotyczna podróż w czasie wakacji? Brzmi kusząco! Choć egzotyczne jedzenie atrakcyjne bywa dużo mniej. Ciekawe, kulinarne "eksperymenty" ma na koncie Marek Probosz - po tym, jak zwiedził Amerykę Środkową. Do odważnych świat należy! I butelka kropli na żołądek…

- Kiedy byliśmy w gwatemalskiej dżungli, któregoś ranka w domku, gdzie spaliśmy, nasze dziecko zobaczyło skorpiona. Poszliśmy do ogrodnika, on złapał go gołą ręką i na naszych oczach zjadł! - wspomina aktor w rozmowie z pismem "Moje gotowanie". - Podobnie było z wężem. Zabił go, zdjął skórę, upiekł na ogniu i zjadł ze smakiem. Skosztowałem, smakował jak kurczak!

- W meksykańskim mieście Oaxaca, bardzo popularne są z kolei świerszcze - dodaje gwiazdor. - Sprzedaje się je wędzone w papryce chili lub solone. Są naprawdę pyszne, polecam! :-)

My wolimy jadać rzeczy, które nie ruszają się kilka sekund wcześniej, ale cóż - co kraj to obyczaj.

Bitwa more
Jan
Paweł