TVP.pl Informacje Sport Kultura Rozrywka VOD Serwisy tvp.pl Program telewizyjny

Małgorzata Pieńkowska i sztuka mięs

. Data publikacji: 2015-09-29

Serialowa Marta jest kulinarnym antytalentem. Za to jej siostra - Maria - wręcz przeciwnie. Na "mamine" obiady chętnie wpada do Gródka i Piotrek, i Paweł… A ostatnio także Majka! A jak w kuchni radzi sobie Małgorzata Pieńkowska?

- Znajomi przychodzą do mnie na kotlety mielone, które - mimo, że przed smażeniem nie próbuję mięsa - robię ponoć fenomenalnie. Świetnie wychodzi mi też pieczenie! - zdradza aktorka w rozmowie z "Gazetą Pomorską".

- Często powtarzam mojej córce Ince, że żeby dobrze gotować, trzeba to robić z miłością i uśmiechem na ustach. Wtedy smak potraw, które przygotowujemy, jest zupełnie inny. Są po prostu smaczne - dodaje gwiazda.

Pani Małgosia ma jednak swoją "piętę Achillesową"… Ciasta.

- Gdy zbliżają się święta, umawiam się z przyjaciółkami na barter. Przygotowuję dla nich mięsa, a one dla mnie ciasta, których nie potrafię piec - wyznaje aktorka. - Wychodzą mi zakalce, bo nie mogę się doczekać i zawsze zaglądam za wcześnie do piekarnika!
 
Lepszy zakalec, niż ciasto spalone na węgiel. Naszym zdaniem, pani Małgosia i tak w kuchni jest mistrzynią! Ciekawe, czy zdradzi nam któryś ze swoich świątecznych przepisów… Zapraszamy do śledzenia naszej strony internetowej.

Bitwa more
Jan
Paweł